Daruieste 2% fara sa te coste !

Ce inseamna 2%?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs.

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Dupa ce v-ati decis sa directionati 2% din impozitul datorat catre noi, descarcati cele doua documente: declaratia 200 si declaratia 230

Si nu uitati:

 • Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
 • Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
 • Pasul 2. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

  a. daca aveti venituri din salarii completati Declaratia 230 (punctele A si B).
  Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. (Descarcati Declaratia 230)

  b. daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 (punctul III).
  Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat. (Descarcati Declaratia 200)

  Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau puteti descarca toate formularele completate cu datele de identificare ale asociatiei noastre, din zona de download situata in josul acestei pagini.

  Va rugam sa completati cu atentie toate datele.

  Pasul 3. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. In situatia in care timpul nu va permite, ne puteti chema si o vom prelua noi spre a fi depusa la administratia financiara.

  Pasul 4. Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.